Talousarvioaloite sorateiden kunnostaminen ja asfaltointi

with Ei kommentteja

Koillis-Helsinki liitettiin Helsinkiin vuonna 1946 eli 73 vuotta sitten. Alueella on vielä sorateitä noin 150 kappaletta yhteispituudeltaan yli 20 km. Teiden kunnostamiseen ja asfaltointiin tarvitaan rahaa kaiken kaikkiaan noin 30 milj. euroa.

Todettakoon, että viime vuonna jäi käyttämättä katujen perusparantamismäärärahoja ja projektialueiden katujen määrärahoja n. 15 miljoonaa euroa. Kaupungin tulisi ottaa tavoitteekseen kaikkien Koillis-Helsingin sorateiden kunnostaminen ja asfaltoiminen viimeistään vuoteen 2036 mennessä. Tällöin tulee kuluneeksi 90 vuotta Koillis-Helsingin liittämisestä Helsinkiin. Kaupungin viivyttely teiden valmiiksi rakentamisessa on täysin kohtuutonta Koillis-Helsingin asukkaita kohtaan.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että vuoden 2020 talousarvioon varataan vähintään 5 miljoonaa euroa Koillis-Helsingin sorateiden kunnostamiseen ja asfaltoimiseen. Vastaava summa on otettava jatkuvasti myös taloussuunnitelmaan niin, että vanhat soratiet tulevat kunnostetuiksi mahdollisimman pian.

 

Helsinki 13.3.2019

Kauko Koskinen